недеља, 3. јануар 2016.

Uradi sam projekt "Savršena mama"

Image courtesy of phaendin at FreeDigitalPhotos.net
Nema Sneška Belića, mokrih čarapa i ugruvanih gu*ica (nije bilo kad sam počela da pišem!), ali se bar ovaj fini minus potrudio da ne zaboravimo koje je godišnje doba  i da je vreme praznika i praznične čarolije! Pre dve nedelje, kada me je obuzimala euforija, imala sam velike planove kako ukrasiti dom, napraviti prekrasne Božićne kolačiće i sve one slatke DIY predmete, koji tako dobro ispadaju drugim mamama. Veliki planovi + malo dete nisu baš najbolja kombinacija, pa su ukućani morali da se zadovolje breskvicama (hej, dovoljno šareni kolači za Novu godinu ako mene pitate), tradicionalnom ruskom salatom i jelkom sa kineskim lampicama. Ali, moja novogodišnja odluka je da budem organizovanija i (uvek može) bolja mama, pa sam prikupila linkove za zaista jednostavne DIY projekte, NEŠTO sam ipak i sprovela u delo.
Moram priznati da dosadni, pecajući naslovi na portalima mene uvek uspeju da namame, kliktala sam na svako "nećete verevota koliko je jednostavno", "presekla je čarapu i napravila čudo", "novogodišnji ukrasi za pet minuta"... i ruku na srce, totalno sam se deprimirala, što bi rekao Selindžer. Kako su te superkreativne mame sa interneta tako spretne, sve prave tako precizno, pojela bih šta god naprave, iako većina tih predmeta zapravo uopšte nije jestiva, a onda kad ja probam to da ponovim... budiboksnama.

Caka je u tome da i najprostiji projekat zahteva vežbu. Kao što nosite nove cipele po kući "da se razgaze", kao što idete na probu šminke pred važan događaj, tako i DIY projekti zahtevaju malo vežbanja i proba pre glavne realizacije. Ništa nije lako prvi put, pa ne budimo razočarane ako nam nešto ne ispada "kao na slici", a pratili smo svaki korak tutorijala.

Stara narodna kaže "Bez alata nema ni zanata" i ako želite da rukotvorine budu cakum-pakum morate investirati u opremu, kao što su pištolj za lepljenje, boje za staklo...

S obzirom na to da je moj klinac mali i ne zna još ni kad mu je u*rana gu*zica, a kamoli ko je Deda Mraz, imam dovoljno vremena da se ispraksam sa ručnim radovima do sledećeg dočeka, a ove godine sam iskoristila priliku da obradujem malo veću decu iz okruženja. Napravila sam jelku od papira, čije je stablo od velikog (3+1) pakovanja Jaffa keksa, a ispod jelke, našle su se poslastice. Odlična zamena za klasične paketiće potrpane u vreću, a ostavljaju deci još prostora za zabavu - jelku mogu "okititi" sličicama i stikerima.

Prvi DIY projekat
Dakle, najpre sam "stablo" umotala u papir, a potom sam isekla papire za jelku, inspiracija mi je bio ovaj video, promenila sam dimenzije, jer je ovo rađeno na olovci (moji prečnici bili su 70cm, 50cm, 30cm i 25cm). Deda Mraza na vrhu pronašla sam ovde, a ispod jelke našao se (uz razne poslastice) i Sneško od čarape, kojeg su, valjda, svi pravili ove godine :)

Klinci su se obradovali, misija je uspela! Nije mnogo, ali nije loše za prvi put. Još jedna novogodišnja odluka mogla bi biti da ne budemo suviše stroge prema sebi, i da se ne poredimo sa drugim mamama (o poređenju dece tek nema govora!), a posebno nema poređenja sa "savršenim ženama, majkama, kraljicama" sa malih ekrana i TV reklama :) TV prilozi i reklame traju kratko, posao mame je 24/7! Srećna Nova godina, mnogo zdravlja, ljubavi i radosti!






Нема коментара:

Постави коментар